Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g bolledeig
smør til steking
6 store poteter
olje til koking
salt
salat
tomatbåter
Form bolledeigen til små boller og legg dem i lett brunet smør på panne.
Rist på pannen av og til så bollene blir runde og brune rundt det hele, og hold dem varme.
Rens potetene og skjær dem i staver. Tørk dem godt.
Varm så mye olje i en gryte at den står et stykke opp i gryten.
Oljen er varm nok når det kjennes varmt når vi holder hånden over. Legg litt poteter i av gangen og kok dem møre. Legg dem opp på papirhåndkle etter hvert som de er kokt.
Like før servering har vi igjen potetene i oljen og koker dem til de er brune og sprø.
Legg dem på et papirhåndkle og dryss salt over.
Potetene må serveres straks de er ferdige. Legg dem sammen med kjøttbollene på et fat og pynt med salat og tomat.
Karbonadepudding med makaroni og ost
Karbonader med bacon og sjampinjonger