Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g malt kalvekjøtt
1 fedd hvitløk
2 ss klippet persille
100 g hakkede sjampinjonger
1 egg
1 dl kremfløte
salt
pepper
2 ss brødrasp
smør til steking
1 glass tørr hvitvin
potetstappe
lett stekte morkler eller annen sopp
Arbeid sammen hakket kjøtt, hvitløk, persille, hakket sopp, egg, fløte, brødrasp, salt og pepper.
Form flate kaker som vendes i brødrasp og stekes delikat gylne og gjennomvarme, ca 10 min.
Hell på hvitvin og la kalvekarbonadene surre noen min.
Sprøyt potetmos i en krans på hver karbonade, legg en skive sopp på toppen.
Sett karbonadene under grill eller i het ovn til potetmosen er pent gyllen.
Server retten nystekt og varm med rosenkål eller andre grønnsaker til.
Karbonadepudding med makaroni og ost
Karbonader med bacon og sjampinjonger