Flere resulteter finnes under oppskriften
8 store kålblad
vann
salt
400 g karbonadedeig
2 ss potetmel
2 - 2 1/2 dl melk
1 løk
1 1/2 ts salt
pepper
50 g finhakket røkt skinke
1 ss smør
1 1/2 ss soyasaus
Løsne store blader av et kålhode. Forvell dem noen minutter i lettsaltet vann. La dem renne av seg.
Bland sammen kjøtt, potetmel, melk, løk og krydder. Bland til slutt i den røkte skinken.
Legg kålbladene ut på bordet og ha kjøttdeigen på. Rull det hele sammen som en rullade og legg den i smurt ildfast form.
Ha på noen smørklatter og sett den i ovnen på 200 C i ca. 1 time på midterste rille.
Pensle den med soyasaus mot slutten av steketiden. Da får den en fin brun farge.
Serveres rett fra formen eller oppskåret på fat. Tomatsalat og kokte poteter smaker godt til.
Karbonadepudding med makaroni og ost
Karbonader med bacon og sjampinjonger