Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg medisterdeig
3 ts salt
5 ss potetmel
3/4 ts pepper
1/2 ts muskatnøtt
1/4 ts ingefær
5 dl melk
Fyll:
10 sviser
1 eple
1 ts karve
1 dl vann
( ca 20 medisterkaker)
Del eple og svisker i terninger. Ha alt over i en kjele med 1 dl kokende vann og kok til alt vannet er fordampet.
Medisterdeigen og melken bør ha samme temperatur. Elt medisterdeigen seig med salt.
Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen og øk etter hvert. Elt 2/3 av væsken inn i deigen. Pass på at deigen blir seig igjen mellom hver gang du sper på mer melk.
Tilsett potetmel og krydder.
Spe i resten av melken.
Form til litt større kaker enn vanlig og klem dem flate. Bruk hånden og en skje som dyppes i vann til å forme kakene. Legg en skje med fyll i midten og "brett" kaken sammen slik at fyllet blir helt innelukket.
Brun og stek medisterkakene i pannen på middels varme og trekk dem i vann eller kraft.
Karbonadepudding med makaroni og ost
Karbonader med bacon og sjampinjonger