Flere resulteter finnes under oppskriften
½ dl olivenolje, pluss ekstra til frityrsteking
2 store kyllingfileter uten skinn, ca 375 g til sammen
1 liten løk, hakket
50 g hvetemel
6 ¼ dl melk
125 g serrano-skinke, hakket
salt
nymalt pepper
1 knivsodd kanel
1 egg, skilt
fint brødrasp
Varm ½ dl olivenolje i en stekepanne på svak middels varme. Legg kyllingfiletene i pannen, legg på lokk og stek i ca 10 minutter, til kyllingkjøttet er ugjennomsiktig tvers igjennom. Snu kjøttet én gang under stekingen. Legg kyllingfiletene på en fjøl, la dem bli kalde, og finhakk dem.
Ha løken i det som er igjen av olje i pannen, og stek den i 12-15 minutter på middels varme, til den er gyllen. Ha i mel og rør i 3-4 minutter, til blandingen tykner. Hell melken langsomt i pannen mens du hele tiden rører. La det koke i ca 5 minutter under stadig omrøring, til det er blitt en tykk og kremaktig saus. Ha i skinke og kylling og smak til med salt, pepper og kanel. Ta kjelen av varmen og la den kjølne litt. Visp eggeplommene lett og rør dem godt inn i sausen. La det kjølne.
Pisk eggehvitene luftig og stiv i en grunn bolle. Ha brødraspet i en annen bolle. Bruk én eller to skjeer til å forme eggeformede baller av kyllingblandingen. Dypp dem i eggehviten og deretter brødraspet, og pass på at de dekkes jevnt av begge deler. Legg krokettene på en rist eller stekeplate dekket med bakepapir etter hvert som de er ferdige.
Hell olje i en frityrgryte til det står 7-8 cm over bunnen, og varm oljen til 190 C. Arbeid i omganger: Stek krokettene i ca 4 minutter, til de er gylne, og legg dem til avrenning på kjøkkenpapir. Hold dem varme til alle er ferdige, legg dem på fat og server med en gang.
Karbonadepudding med makaroni og ost
Karbonader med bacon og sjampinjonger