Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g innmat, hjerte, lever, nyrer + småkjøtt
200 g spekk
2 ts salt
3 ss potetmel
1 løk
1 ts pepper
½ ts ingefær eller allehånde
evt kraft
Vann ut hjerte, lever og nyrer i et par timer. Nyrer bør også forvelles 2-3 minutter i kokende usaltet vann. Rens innmaten for hinner og grove ganger.
Bruk småkjøtt som er skåret av større kjøttstykker. Mal alt med salt, potetmel og løk én gang på kjøttkvern eller i food processor. Farsen bør ikke være for fin. Rør inn krydder og stek en prøvekake for å se om krydringen er riktig. Rør inn litt kraft eller vann hvis farsen virker for fast.
Form flate kaker med skje. Stek dem pent brune i fett og la dem ettersteke noen minutter til de er gjennomstekte.
Server kokte poteter til, samt kokte grønnsaker eller råkost, soppsaus.
Karbonadepudding med makaroni og ost
Karbonader med bacon og sjampinjonger