Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g medisterdeig
150 g malt røket svinekjøtt eller mager bacon
3/4 dl brødrasp
1 dl mineralvann
salt
pepper
paprika
2 eggeplommer
1/2 dl fløte eller rømme
2 ss mild lake fra syltede rødbeter
2 ss smør eller margarin til pannen
Panering:
1 egg
1 ss brødrasp
1 ss reven ost
3 dl kraft til stekingen
Bløt brødraspet i litt av mineralvannet og la det svelle. Bland begge farsene og tilsett krydder, eggeplommer og fløte. Tilsett det bløtede brødrasp, og rødbetlake så farsen blir rosafarget. Spe med resten av mineralvannet om nødvendig. Farsen skal være fast.
Form en liten "skinke" av farsen og legg den i smurt ovnspanne. Pensle oversiden med pisket egg til panering og drys på en blanding av brødrasp og ost. Stek ved 180 C i 1 time eller til saften som siver ut, er klar. Spe litt om gangen med kraften. Øs av og til.
Server steken pent oppskåret på et rykende varmt fat.
Karbonadepudding med makaroni og ost
Karbonader med bacon og sjampinjonger