Flere resulteter finnes under oppskriften
1 løk
½ grønn paprika
2 ss olje
1 hvitløkfedd
400 g kjøttdeig
1 boks tomatpuré, 200 g
½ ts tørket timian
¼ ts malt spisskummen
¼ ts paprikapulver
noen dråper tabascosaus
salt
nykvernet pepper
½ isbergsalat
4 små faste tomater
2 dl rømme eller crème fraîche
middels sterk chilisaus fra glass eller boks
12 tacoskjell
1 dl revet cheddarost
GUACAMOLE:
3 modne avocadoer
saft av 2 lime
2 tomater
1 liten løk
2-3 små, middels sterke chilifrukter
salt
3 ss hakket koriander
sitronbåter til pynt
korianderblader til pynt
Skrell og finhakk løken. Skyll paprikaen, fjern frø, hvite ribber og stilk. Skjær paprikakjøttet i små terninger. Varm oljen i en stekepanne og fres løk og paprika på svak varme under omrøring til løken er blank og myk. Skrell hvitløken og press den i pannen.
Tilsett kjøttdeigen og stek den under omrøring til den begynner å bli brun. Rør inn tomatpuréen. Tilsett timian, spisskummen, paprikapulver og tabasco. Smak til med salt og pepper. La kjøttsausen småkoke på svak varme uten lokk i ca 20 minutter til nesten all væske har fordampet.
Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 175 C. Skyll salaten og skjær den i tynne strimler. Skyll tomatene, del dem i to og skrap ut kjernene. Finhakk tomatkjøttet.
Lag guacamolen: Del avocadoene, fjern steinene og ta ut kjøttet med med spiseskje. Mos avocadokjøttet sammen med limesaften i matprosessor, eller bruk stavmikser. Skyll chiliene, fjern stilkefestene og hakk dem fint. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og fra av skinnet. Del dem, skrap ut kjernene og finhakk tomatkjøttet. Skrell og finhakk løken.
Skjær et snitt på langs i chiliene og fjern frø og stilker. Skyll chiliene og skjær dem i tynne ringer. Bland avocado, tomater, løk, chili og hakket koriander godt og smak til med salt.
Ha guacamolen over i en bolle og pynt evt med korianderblader og sitronbåter. Ha rømme og chilisaus (tacosaus) i serveringsboller.
Varm taboskjellene i stekeovnen i 2-3 minutter. Smak i mellomtiden på kjøttsausen og tilsett mer krydder om nødvendig. Fyll tacoskjellene med kjøttsaus, salat, hakkede tomater og ost. Server dem med en gang med de tre sausebollene ved siden av. Eller legg salat, tomat og ost i boller og la gjestene fylle skjellene sine selv.
Alabama-biff (Alabama Beef Bowl)
Amerikansk grytestek (Yankee pot roast)
Amerikansk kjøttpai (Beef potpie)
Amerikanske smultringer (Doughnuts)
Appelsinmarinert fisk (Fish with Orange)
Bakte bønner som i Boston (Boston baked beans)
Bakte poteter med fyll (Stuffed baked potatoes)
Bakte potetskall (Baked potato skins)
Blåbærmuffins (Blueberry muffins)
Brødpudding med whiskysaus (Bread pudding with whiskey)
Bønnesalat fra Santa Fe (Santa Fe Bean Salad)
Californisk fisk- og skalldyrsuppe (Cioppino)
Californiske bakte epler (California baked Apples Jubilee)
Chiligryte med kjøttbiter og bønner (Longhorn Chili)
Clubsteak med ostebakte poteter (Club-steak `n cheesebaked potatoes)
Cowboy-gryte (Western Beef and Rice Casserole)
Dampede skjell (Steamed clams)
Dampet laks med dillsaus (Steamed salmon steaks)
Dessertkake fra Hawaii (Hawaiian Upside-Down Dessert)
Enchilada med kjøttdeig (Beef Enchilada)
Endiviesalat med valnøtter (Wisconsin Endive with walnuts)
Fajitaer med reker (Shrimp Fajitas)
Fattigmannsgryte (Poor Man´s Stew)
Flamberte bananer (Bananas Foster)
Fritert kylling (Southern fried chicken)
Fruktsalat med vaniljeyoghurt (Vanilla Fruit Salad)
Gammeldags vaniljeis (Old-fashioned ice cream)
Glasert eplekake med krydder (Applesauce cake)
Glaserte søtpoteter (Candied sweet potatoes)
Grillet T-beinstek (Grilled T-bone steaks)
Hamburger i form (Hamburger Bake)
Hummer med fløtesaus (Lobster Newburg)
Jordbærkake (Strawberry shortcake)
Kald avocadosuppe (Chilled avocado soup)
Kalkun med maisbrødfyll (Thanksgiving Day turkey)
Kalkunsalat fra Virginia (Virginia Turkey Salad)
Kalvesuppe med grønnsaker (Philadelphia pepper pot)
Kamskjell i fløtesaus (Creamed scallops)
Kjøttbrød med bacon (Meatloaf with bacon)
Kjøttgryte med chili (Chili con carne)
Klippfiskboller (Salt cod balls)
Krabbesuppe fra Maryland (Maryland Crab Soup)
Kylling i fløtesaus (Chicken à la King)
Kyllinggryte med grønnsaker (Brunswick stew)
Kyllingsalat fra Sørstatene (Chicken salad)
Kyllingsalat med nachos (Shaken´ Rattle Salad)
Kyllingsuppe med tortillachips (Texas Tortilla Soup)
Limepai med marengslokk (Key lime pie)
Maispletter som i Midtvesten (Corn oysters)
Maissuppe fra Texas (Sweet Corn Soup)
Makaroniform med ost og skinke (Macaroni cheese with ham)
Minnesota-ris (Wild Rice Minnesota Style)
Pannekaker med lønnesirup (Pancakes with maple syrup)
Peanøttkaramell (Peanut Brittle)
Pecannøttpai med lønnesirup (Pecan pie)
Rekecocktail fra Louisiana (Shrimp cocktail)
Ringformede rundstykker (Bagels)
Ris med reker og skinke (Jambalaya)
Rød pytt i panne (Red flannel hash)
Sjokoladekake med valnøtter (Brownies)
Sjokoladekarameller med nøtter (Chocolate fudge)
Skinke med eple og boller (Schnitz un knepp)
Skjellsuppe med poteter (Clam chowder)
Småkaker med nøtter og sjokolade (Chocolate chip cookies)
Speilegg med stekte poteter (Eggs with hash browns)
Sprengt oksebryst med grønnsaker (New England boiled dinner)
Stekt bønnemos (Burning Butt Refried Beans)
Stekt fisk med maispuffer (Catfish with hush puppies)
Stekte grønne tomater (Fried green tomatoes)
Sterk kjøttdeigdipp (Hotter than Hell Dip)
Sterk tomatsaus (Ranchero Sauce)
Suppe av svarte bønner (Black bean soup)
Surdeigsvafler (Sourdough waffles)
Svartgrillet fisk (Blackened fish)
Svartøybønner med ris (Hoppin´ John)
Svineribbe med krydret saus (Barbecued spareribs)
T-ben stek med bakte poteter (T-bone steak with baked potatoes)
Taco med kylling (Chicken Tacos)
Texmex frokostomelett (Home of the Heart Omelet)
Tranebærsaus (Cranberry sauce)