Bruksanvisning
Skrell løken og skyll og rens purre og selleri. Hakk grønnsakene grovt. Ha grønnsaker, laurbærblad, hvitvin og fisk i fiskekjelen. Bruk fiskekjele med rist om du har. Krydre kokekraften med litt salt og pepper.
Skrubb sitronen godt under varmt vann og skjær den i 8 båter. Legg dem i kokekraften og kok opp.
Skyll lakseskivene og fjern blodranden. Legg skivene side om side på fiskeristen. Sett risten i kjelen, legg på lokk og dampkok fisken på middels varme i 8-12 minutter til fiskekjøttet løsner fra beina.
Smelt i mellomtiden smøret i en kasserolle. Dryss på melet og la det frese i smøret et par minutter. Tilsett fløten mens du visper. La sausen trekke på meget svak varme.
Legg opp de kokte lakseskivene på varmt serveringsfat og hold dem varme. Sil kokekraften gjennom en fin sikt. Visp 2 dl av kraften i sausen og gi den et oppkok. Smak til sausen med salt og pepper.
Skyll dillen om nødvendig, plukk av bladene og hakk dem fint. Ha dillen i sausen. Server laks og saus med kokte poteter og lettdampede grønnsaker til. Pynt med dill og sitronbåter.