Bruksanvisning
Forvarm stekeovnen til 200 C.
Skrubb potetene godt under rennende vann. Prikk mange hull i skinnet med en gaffel. Pensle potetene på alle sider med olje, som du har i hendene og gnir inn. Bak potetene på rist midt i ovnen i ca 1 time til de er møre.
Avkjøl de bakte potetene litt og skjær et lokk på hver. Bruk en teskje og skrap forsiktig ut innmaten. La det være igjen et ca 1 cm tykt skall.
Mos potetkjøttet i en bolle med en gaffel. Rør inn ¾ av smøret og la det smelte i mosen. Smak til med salt og godt med pepper.
Visp sammen rømme og eggeplommer i en bolle. Ha blandingen i potetmosen og rør det godt sammen. Fordel mosen i de uthulte potetene. Glatt til overflaten.
Sett potetene ved siden av hverandre i en ildfast form. Legg på resten av smøret i små klatter. Gratiner potetene på øverste rille i 5-10 minutter til de begynner å få farge.