Bruksanvisning
Skrubb skjellene godt under rennende kaldt vann. Dra av byssustrådene hvis du bruker blåskjell. Bank på skjell som er åpne. Lukker de seg ikke må de kastes.
Kok opp 2 ½ dl vann i en vid kasserolle. Legg i skjellene og kok dem 5-10 minutter til de åpner seg. Ta opp skjellene med hullsleiv. Kast alle skjell som ikke har åpnet seg. Sil skjellkraften gjennom et klede eller kaffefilter. Ta skjellmaten ut av skjellene og hakk den grovt.
Skrell potetene og skjær dem i små terninger. Kok dem i lettsaltet vann i ca 5 minutter. Sil av kokevannet.
Skjær eller klipp baconet i tynne strimler. Skrell løken og hakk den fint. Stek bacon og løk i 1 ss smør i en kasserolle. Rør ofte og stek til løken er blank og myk.
Tilsett melk og poteter og kok på svak varme i ca 5 minutter.
Gni sammen 1 ss smør og 1 ss hvetemel på en skål. Ha blandingen i suppen litt om gangen, mens du rører hele tiden. Tilsett fløten og la suppen trekke under lokk på svak varme i ca 10 minutter. Rør ofte.
Skyll persille og timian. Plukk av bladene og hakk dem fint. Ha urter, skjell og kokekraft fra skjellene i suppen. Rør om og smak til med salt og pepper. Varm suppen til kokepunktet før servering.