Bruksanvisning
Skrell og hakk løken til maispuffene meget fint. Bland løk, maismel, hvetemel, bakepulver, salt, egg og melk til en ikke for fast deig.
Del fiskefiletbitene i biter. Bland maismel, hvetemel, salt, pepper og kajennepepper på en tallerken. Vend fisken i blandingen til den er dekket av et jevnt lag.
Varm oljen til maispuffstekingen i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Oljen er varm nok når det stiger opp bobler rund skaftet på en tresleiv som stikkes nedi. Bruker du elektrisk frityrkoker, varmer du oljen til 180 C.
Legg maispuffene i oljen med en spiseskje. Ta en skjefull deig og dypp hele skjeen ned i oljen. Stek noen få maispuffer om gangen i 2-3 minutter og vend dem så de blir jevnt stekt. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. Hold dem varme.
Varm i mellomtiden oljen til fiskestekingen i en vid stekepanne. Legg i fiskestykkene og stek dem på middels varme i 3-4 minutter på hver side til de er gyllenbrune og gjennomstekte.
Skyll sitronen og salatbladene. Skjær sitronen i båter. Pynt tallerkenen med sitron og salat og server fisk og maispuffer varme med chilisaus til.
Det finnes en spesiell forklaring på hvorfor disse maispuffene opprinnelig kalles hush puppies (hysj valper). I gamle dager når fiskerne stekte fangsten ved elvebredden i Sørstatene og gjerne ville få de bjeffende hundene til å tie stille, knadde de litt av paneringsmelet fra fisken sammen til små boller, kastet dem til hundene og sa: Hush, puppies!.