Bruksanvisning
Legg fisken i en stor bolle eller ren plastbøtte og hell på rikelig med kaldt vann. Bløtlegg fisken i minst 12 timer, gjerne litt lenger. Skift bløtevann 3-4 ganger.
Skyll den bløtlagte fisken under rennende kaldt vann og legg den i en kasserolle. Hell på kaldt vann til det står 1-2 cm over fisken. Kok opp og la fisken trekke på svak varme med lokket halvt på i 20 minutter. Sil kokevannet av fisken og la den avkjøles litt.
Skrell i mellomtiden potetene og del dem i store biter. Kok potetene i lettsaltet vann i 20-30 minutter.
Rens i mellomtiden fisken grundig for skinn og alle bein, pass på at du fjerner finnebeina og beina midt på fileten. Del fisken i småbiter med gaffel.
Sil kokevannet av potetene og mos dem fint mens de er varme. Ha potetmosen i en stor bolle.
Rør sammen de moste potetene, smør og tørrsennep. Tilsett renset fisk og eggeplommer og bland alt godt. Smak til med worcestershiresaus og pepper. Er mosen veldig løs, kan du røre inn 1-2 ss strøkavring eller hvetemel.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Oljen er varm nok når det stiger opp bobler rundt skaftet på en tresleiv som stikkes nedi. Bruker du elektrisk frityrkoker varmer du oljen til 180 C.
Stek klippfiskbollene i små porsjoner. Slipp skjeer av deigen rett ned i den varme oljen. Stek bollene i ca 4 minutter til de er gylne.
Ta opp klippfiskbollene med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.