Flere resulteter finnes under oppskriften
1 isbergsalat
1 liten bunt stilkselleri
3-4 tomater
1 bunt vårløk
2-3 gulrøtter
1 boks maiskorn, ca 285 g
100 g bønneskudd, friske eller hermetiske
100 g tynne baconskiver uten svor
3 loffskiver
2 ss olje
3 egg
1 liten bunt gressløk
3 ss solsikkefrø
100 g revet cheddarost
OSTEDRESSING:
100 g mild blåmuggost
1 hvitløkfedd
1 dl crème fraîche
salt
nykvernet hvit pepper
2 ss virgin olivenolje
FRANSK DRESSING:
4 ss hvitvinseddik
salt
nykvernet hvit pepper
1 ts dijonsennep
16 ss virgin olivenolje (2,4 dl)
THOUSAND ISLAND DRESSING:
1 dl majones
2 ss tomatketchup
1 lite egg
1 liten rød paprika
2-3 ss hakket persille
2 dråper tabascosaus
Finn fram serveringsboller og legg opp ingrediensene hver for seg i bollene etter hvert.
Skyll salaten og rist vannet godt av den. Skjær bort grove bladnerver og riv eller skjær bladene i store biter. Skyll sellerien og dra av grove tråder. Skjær den i tynne skiver. Skyll tomatene og skjær dem i båter.
Skyll og rens vårløken og skjær den i tynne ringer. Skrell gulrøttene og riv dem grovt.
Sil kraften av maiskornene. Ha bønneskuddene i et dørslag og skyll dem godt i kaldt vann. La dem renne godt av.
Klipp eller skjær baconet i tynne strimler. Ha baconet i en stekepanne og stek det på middels varme til det er sprøtt. Ta det opp med hullsleiv og la det renne av på kjøkkenpapir.
Skjær loffskivene i terninger. Ha oljen i stekepannen du brukte baconet og varm den. Stek loffterningene på middels varme til de er gyllenbrune på alle sider. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.
Legg alle eggene, også de til Thousand Island-dressingen, i kokende vann og kok dem i 10 minutter. Skyll dem i kaldt vann og ta av skallet. Legg egget til dressingen til side og skjær de andre i båter. Skyll gressløken og klipp den smått.
Ha solsikkefrø og revet ost i serveringsboller.
Ostedressingen: Mos blåmuggosten med gaffel i en bolle. Skrell og press hvitløkfeddet og bland det med osten. Rør inn crème fraîche, litt salt og pepper og olivenolje. Rør til alt er godt blandet.
Fransk dressing: Ha alle ingrediensene i et ristebeger eller glass med skruløkk og rist sammen.
Thousand Island-dressing: Bland majones og ketchup. Hakk det kokte egget. Skyll paprikaen, fjern frø, stilk og hvite ribber og skjær kjøttet i små terninger. Ha egg, paprika og persille i majonesblandingen og smak dressingen til med tabasco.
Ha dressingene i små boller og sett dem ved siden av de andre salatingrediensene.
Alabama-biff (Alabama Beef Bowl)
Amerikansk grytestek (Yankee pot roast)
Amerikansk kjøttpai (Beef potpie)
Amerikanske smultringer (Doughnuts)
Appelsinmarinert fisk (Fish with Orange)
Bakte bønner som i Boston (Boston baked beans)
Bakte poteter med fyll (Stuffed baked potatoes)
Bakte potetskall (Baked potato skins)
Blåbærmuffins (Blueberry muffins)
Brødpudding med whiskysaus (Bread pudding with whiskey)
Bønnesalat fra Santa Fe (Santa Fe Bean Salad)
Californisk fisk- og skalldyrsuppe (Cioppino)
Californiske bakte epler (California baked Apples Jubilee)
Chiligryte med kjøttbiter og bønner (Longhorn Chili)
Clubsteak med ostebakte poteter (Club-steak `n cheesebaked potatoes)
Cowboy-gryte (Western Beef and Rice Casserole)
Dampede skjell (Steamed clams)
Dampet laks med dillsaus (Steamed salmon steaks)
Dessertkake fra Hawaii (Hawaiian Upside-Down Dessert)
Enchilada med kjøttdeig (Beef Enchilada)
Endiviesalat med valnøtter (Wisconsin Endive with walnuts)
Fajitaer med reker (Shrimp Fajitas)
Fattigmannsgryte (Poor Man´s Stew)
Flamberte bananer (Bananas Foster)
Fritert kylling (Southern fried chicken)
Fruktsalat med vaniljeyoghurt (Vanilla Fruit Salad)
Gammeldags vaniljeis (Old-fashioned ice cream)
Glasert eplekake med krydder (Applesauce cake)
Glaserte søtpoteter (Candied sweet potatoes)
Grillet T-beinstek (Grilled T-bone steaks)
Hamburger i form (Hamburger Bake)
Hummer med fløtesaus (Lobster Newburg)
Jordbærkake (Strawberry shortcake)
Kald avocadosuppe (Chilled avocado soup)
Kalkun med maisbrødfyll (Thanksgiving Day turkey)
Kalkunsalat fra Virginia (Virginia Turkey Salad)
Kalvesuppe med grønnsaker (Philadelphia pepper pot)
Kamskjell i fløtesaus (Creamed scallops)
Kjøttbrød med bacon (Meatloaf with bacon)
Kjøttgryte med chili (Chili con carne)
Klippfiskboller (Salt cod balls)
Krabbesuppe fra Maryland (Maryland Crab Soup)
Kylling i fløtesaus (Chicken à la King)
Kyllinggryte med grønnsaker (Brunswick stew)
Kyllingsalat fra Sørstatene (Chicken salad)
Kyllingsalat med nachos (Shaken´ Rattle Salad)
Kyllingsuppe med tortillachips (Texas Tortilla Soup)
Limepai med marengslokk (Key lime pie)
Maispletter som i Midtvesten (Corn oysters)
Maissuppe fra Texas (Sweet Corn Soup)
Makaroniform med ost og skinke (Macaroni cheese with ham)
Minnesota-ris (Wild Rice Minnesota Style)
Pannekaker med lønnesirup (Pancakes with maple syrup)
Peanøttkaramell (Peanut Brittle)
Pecannøttpai med lønnesirup (Pecan pie)
Rekecocktail fra Louisiana (Shrimp cocktail)
Ringformede rundstykker (Bagels)
Ris med reker og skinke (Jambalaya)
Rød pytt i panne (Red flannel hash)
Sjokoladekake med valnøtter (Brownies)
Sjokoladekarameller med nøtter (Chocolate fudge)
Skinke med eple og boller (Schnitz un knepp)
Skjellsuppe med poteter (Clam chowder)
Småkaker med nøtter og sjokolade (Chocolate chip cookies)
Speilegg med stekte poteter (Eggs with hash browns)
Sprengt oksebryst med grønnsaker (New England boiled dinner)
Stekt bønnemos (Burning Butt Refried Beans)
Stekt fisk med maispuffer (Catfish with hush puppies)
Stekte grønne tomater (Fried green tomatoes)
Sterk kjøttdeigdipp (Hotter than Hell Dip)
Sterk tomatsaus (Ranchero Sauce)
Suppe av svarte bønner (Black bean soup)
Surdeigsvafler (Sourdough waffles)
Svartgrillet fisk (Blackened fish)
Svartøybønner med ris (Hoppin´ John)
Svineribbe med krydret saus (Barbecued spareribs)
T-ben stek med bakte poteter (T-bone steak with baked potatoes)
Taco med kylling (Chicken Tacos)
Texmex frokostomelett (Home of the Heart Omelet)
Tranebærsaus (Cranberry sauce)