Bruksanvisning
Rør smør, egg og sukker til det er kremaktig. Rør inn melk, vaniljesukker, salt og muskat.
Sikt mel og bakepulver og arbeid det inn i deigen litt etter litt. Bruk gjerne eltekrokene på kjøkkenmaskinen. Ta opp deigen på melet bakebord og kna den godt.
Kjevle ut deigen på melet bakebord til den er ca 1 cm tykk. Stikk ut smultringer med smultringutstikker. Du kan også bruke to glass, ett med diameter på 7 cm og et lite med diameter 3 cm til å stikke ut hullene med. Eller du kan bruke en kaketrinse.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Oljen er varm nok når det stiger opp bobler rundt skaftet på en tresleiv som stikkes nedi. Bruker du elektrisk frityrkoker, varmer du oljen til 180 C.
Stek smultringene i omganger til de er gyllenbrune på begge sider. Stikk om nødvendig skaftet av en tresleiv i hullet så det ikke lukker seg.
Ta opp smultringene med hullsleiv og la dem renne godt av på kjøkkenpapir. Vend dem i sukker og server dem nystekte.