Bruksanvisning
(12 stykker)
Forvarm stekeovnen til 200 C. Smør en springform på ca 22 cm. Sikt sammen mel, bakepulver, salt og muskat og bland det med sukkeret.
Skjær smøret i terninger og smuldre det i den tørre blandingen med fingertuppene til det blir en kornet masse.
Tilsett fløten og arbeid det hele sammen til en deig. Del deigen i to. Kjevle hvert deigemne ut til en rund leiv, ca 22 cm i diameter, på melet bakebord. Legg leivene oppå hverandre i formen.
Stek kaken midt i ovnen i ca 30 min til den er gyllenbrun. Sjekk om den er gjennomstekt ved å stikke en pinne midt i kaken. Det skal ikke henge deig igjen på pinnen.
Løsne kaken fra kanten av formen med en kniv. Ta av ringen på formen og la kaken avkjøles litt. Del kaken i to lag og drypp det smeltede smøret på snittflatene.
Skyll jordbærene om nødvendig og rens dem. Ta av noen pene bær til pynt og grovhakk resten. Bland jordbær, sukker og sitronsaft. Legg den underste kakebunnen på kakefatet og legg på 2/3 av jordbærene. Legg den andre kakebunnen oppå og press den litt ned. Legg resten av jordbærblandingen på kaken. Stivpisk fløten og legg den på toppen av kaken. Del de pene bærene i to og pynt kaken med dem. Sikt litt melis over kaken.