Bruksanvisning
I Florida, hvor denne retten kommer fra, lages den med lokale fiskeslag som pompano eller rød snapper. Det er saltvannsfisker med delikat, hvitt fiskekjøtt. Vi kan bruke steinbit, breiflabb eller torskefilet, hele eller delt i biter.
Start med å skrubbe appelsinene godt under varmt vann. Skrell av litt av skallet med potetskreller. Del appelsinen og press ut saften.
Skrell og finhakk løken. Ha løk, appelsinsaft og skall i en bolle og tilsett salt.
Skyll fiskefiletene raskt under rennende vann og tørk dem med kjøkkenpapir. Vend fisken i marinaden. Dekk til bollen og mariner fisken i ca 30 minutter ved romtemperatur.
Forvarm stekeovnen til 200 C. Legg fiskefiletene ved siden av hverandre i en smurt ildfast form eller liten langpanne. Dryss på litt muskat og pepper.
Stek fisken midt i ovnen i ca 10 minutter. Øs den ofte med appelsinmarinaden. Sjekk at fisken er gjennomkokt og legg den pent opp. Pynt eventuelt med appelsinskiver og skall. Server fisken nystekt med kokt ris til.