1 liten løk 2 ss smør 1 boks maiskorn, nto 285 g, ta vare på kraften 1 boks lima- eller voksbønner (butter beans), nto 330 g, ta vare på kraften salt nykvernet hvit pepper 1-2ss hakket persille 2-3 ss rømme
Bruksanvisning
Skrell og finhakk løken. Varm smøret i en kasserolle og fres løken til den er blank og myk.
Tilsett maiskorn og bønner med kraften fra begge boksene. Kok opp og la det småkoke på svak varme i ca 10 minutter. Rør om av og til.
Smak til med salt og pepper. Rør inn persille og rømme. Serveres varm.
Denne lettlagede og velsmakende grønnsakretten er nok en av USAs eldste og en rett som innvandrerne lærte å lage av indianerne. Om sommeren lages den av friske ingredienser, mens man om vinteren bruker tørkede eller hermetiske.
Serveres ofte som tilbehør til honningglasert skinke.