Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g makrellfileter, skåret i 1 x 1 cm biter
3,5 dl nypresset lime- eller sitronsaft
225 g tomater, hakkes
1 liten finhakket løk
2 hermetiske jalapeño-chili, skylles og hakkes
4 ss olivenolje
2 ts tørket oregano
2 ss hakket frisk koriander
salt
nykvernet svart pepper
sitronbåter og frisk koriander til pynt
fylte grønne oliven serveres ved siden av
Legg fisken i en glassform og hell sitronsaften over. Pass på at fisken er helt dekket. Dekk til og sett kjølig i 6 timer. Snu dem en gang, da vil fisken være hvitaktig og ugjennomsiktig etter marineringen i saften.
Når fisken er hvitaktig, løfter du den ut av saften og legger den til side. Ta vare på saften.
Bland tomater, løk, chili, olivenolje, oregano og koriander i en bolle. Smak til med salt og pepper, og ha i saften makrellen lå i. Bland godt og hell over fisken.
Legg lokk på formen og sett den i kjøleskap ca 1 time, så smaken kommer frem. Seviche skal ikke serveres alt for kald. La den stå i romtemperatur i 15 minutter før servering. Pynt denne meksikanske småretten med sitronbåter og korianderstilker, og server sammen med fylte grønne oliven overstrødd med hakket koriander.
Dampet makrell med appelsinsaus
Fettucine med makrell og basilikum
Grillet hvitløksmarinert makrell
Grillet makrell med rabarbrakompott
Hvitløkmarinert makrell på grill
Høstmakrell med pepperrot, epler og persillerot
Makrell med balsamico-marinert småløk
Ovnsstekt makrell med fløte og grønt
Røkt makrell med paprikapulver
Røkt makrell som kuvertanretning
Sitrongravet makrell på polynesisk vis
Stekt makrell med sennep og rabarbra