Flere resulteter finnes under oppskriften
2 godt rensede makreller
3/4 liter vann
3/4 dl eddik 7%
1 ss salt
1 laurbærblad
4 hele hvite pepper
2 løkskiver
dillkvister
hardkokte egg
tomater
sitron
dill
Gelé:
6 dl fiskekraft
6 blad gelatin
2 eggehviter
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
La makrellen trekke over svak varme ca 10 minutter i kokende vann tilsatt eddik, krydder, løk og dill.
Ta opp fisken. Sil kraften og mål opp 6 dl fiskekraft, eventuelt tilsatt litt vann hvis det er for lite kraft.
Pisk eggehvitene lett i en kjele, tilsett gelatinen som er godt utpresset for vann, samt fiskekraften. Kok opp under sterk pisking. Trekk kjelen av varmen og la den stå med lokk over ca 10 minutter.
Vri opp en sileklut i kokende vann og sil kraften. Hell litt av den i bunnen av en form på ca 1 1/2 liter, sett formen kaldt til geléen stivner 3-5 timer. Rens fisken og del den i pene stykker.
Legg fiskestykkene over geléen og hell på resten av kraften. Avkjøl til geléen er stivnet. Hvelv den over på et fat før servering og pynt med egg, tomater, sitron og dill.
Server kokte poteter og pepperrotfløte til.
Dampet makrell med appelsinsaus
Fettucine med makrell og basilikum
Grillet hvitløksmarinert makrell
Grillet makrell med rabarbrakompott
Hvitløkmarinert makrell på grill
Høstmakrell med pepperrot, epler og persillerot
Makrell med balsamico-marinert småløk
Ovnsstekt makrell med fløte og grønt
Røkt makrell med paprikapulver
Røkt makrell som kuvertanretning
Sitrongravet makrell på polynesisk vis
Stekt makrell med sennep og rabarbra