Flere resulteter finnes under oppskriften
12 små makrell (à 100 g)
1 sitron
urtekvast: 1 laurbærblad, 1 timiankvist, 6 persillekvaster
5 dl tørr hvitvin
1 løk (ca 100 g) i tynne skiver
2 gulrøtter, skrelt og skivet tynt
2 1/2 ss hvitvinseddik
2 kryddernellik
1 ts hele pepperkorn
1 ts peppermix
Rens og vask fiskene. Tørkes og strøs med salt. Skjær sitronene i tynne skiver. Bind sammen urtene i kvasten.
Hell vinen i en sautépanne. Tilsett løk, gulrotskiver, sitronskiver, eddik, urtekvasten, kryddernellik, salt og pepper. la det få koke opp og få småkoke ca. 10 minutter. Tilsett fiskene og la dem få trekke i ca. 5 minutter.
Ta opp fiskene med hullsleiv og la dem renne godt av. La kraften få koke inn ca 5 minutter til. Fisken legges i en avlang terrin lagvis med løk, gulrot- og sitronskiver. Sil kraften og hell den over fisken. Avkjøl. La terrinen stå tildekket i kjøleskapet minst 12 timer før servering.
Dampet makrell med appelsinsaus
Fettucine med makrell og basilikum
Grillet hvitløksmarinert makrell
Grillet makrell med rabarbrakompott
Hvitløkmarinert makrell på grill
Høstmakrell med pepperrot, epler og persillerot
Makrell med balsamico-marinert småløk
Ovnsstekt makrell med fløte og grønt
Røkt makrell med paprikapulver
Røkt makrell som kuvertanretning
Sitrongravet makrell på polynesisk vis
Stekt makrell med sennep og rabarbra