Flere resulteter finnes under oppskriften
4 makreller á ca 250 g
Fyll:
2 ss hakket persille
2 ss hakket løk
4 ss smør eller margarin
1 ts salt
1 krm pepper
1 ts estragon
1/2 ts timian
Kokelake:
1 løk
2-3 persillekvister
1 dl fiskekraft
2 dl tørr hvitvin
Bland ingrediensene til fyllet. Hakk persille og løk i food processor og bland i smør og krydder.
Skjær fisken opp fra ryggen med et snitt langs hver side av ryggbenet. Klipp av benet ved hodet og halen. Ta ut innvollene og klipp vekk gjellene. Vask fiskene og la dem renne godt av. Kok eventuelt bena i litt lettsaltet vann til fiskekraft.
Fordel urtesmøret i fiskene. Skrell løken og skjær den i skiver. Ha løkskivene og persillekvistene i en ildfast form. Legg fiskene oppå, tett inntil hverandre. Hell på hvitvin og fiskekraft.
Dekk formen med aluminiumsfolie og kok fiskene midt i stekeovnen ved 250 C i ca 25 minutter.
Dryss hakket persille over, og server fiskene med kokte poteter.
Dampet makrell med appelsinsaus
Fettucine med makrell og basilikum
Grillet hvitløksmarinert makrell
Grillet makrell med rabarbrakompott
Hvitløkmarinert makrell på grill
Høstmakrell med pepperrot, epler og persillerot
Makrell med balsamico-marinert småløk
Ovnsstekt makrell med fløte og grønt
Røkt makrell med paprikapulver
Røkt makrell som kuvertanretning
Sitrongravet makrell på polynesisk vis
Stekt makrell med sennep og rabarbra