Bruksanvisning
Fileter makrellen, men behold skinnet på. Legg filetstykkene med skinnsiden opp i en sauterpanne med litt vann, salt og sitron. Væsken skal bare så vidt dekke bunnen i pannen. Fisken skal trekke på svak varme og under lokk til den er gjennomkokt og vannet er nesten borte.
Skrell persillerøtter og epler, og fjern eplekjernene. Hakk persillen grovt, og la gjerne litt av stilkene være igjen. Del persillerøttene langsetter og skjær dem i 1-2 cm tykke skiver. Eplene deles først i båter, deretter i biter på størrelse med persillerotbitene. Snu eplebitene i det varme smøret i pannen. Legg persillerøttene i en panne sammen med salt og litt vann. La dem koke myke under lokk. Legg deretter i eplebitene og la alt koke noen minutter. Vannet skal nesten koke helt inn. Smak til med salt og revet pepperrot.
Drypp litt olje over persillen og bland forsiktig inn litt grovrevet pepperrot og salt ved å vende alt rundt for hånd.
Legg eplene og persillerøttene i en varm bolle sammen med persillen, og server dette sammen med de kokte makrellfiletene. Server også potetmos eller grovt brød til.