Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g makrellfilet
100 g reker
12-14 ferske eller hermetiske blåskjell
1 dl olje
4 tomater
100 g aspargesbønner
2 dl frosne erter
1 løk
1 rød paprika
250 g ukokt ris
8 dl fiskekraft/fiskebuljong
litt frisk persille
1 hvitløkfedd
1/2-1 chili
1/2 ts støtt safran/gurkemeie
salt
hvit pepper
litt sitron
Knus hvitløk og safran/gurkemeie i en morter med 2 ss vann. Hakk chilien, løken og tomatene. Bruk en lav vid gryte. Surr løken i olje til den er blank. Ha i hvitløk, safranblandingen, tomatene og fiskebuljong/kraft. Smak til med salt og pepper.
Det skal være en kraftig smak, risen vil dempe smaken.
Ha i risen, kok opp og ha så i grønnsaker, paprika og fisken som er skåret i store biter.
La det trekke i 5 min. Legg på lokk og sett gryten i stekeovnen på 200 C i 15 min.
Ha i rekene og blåskjellene og la de bli varme.
Når en paella er ferdig skal risen være kokt uten å være grøtete, og retten skal være saftig, men uten for mye væske.
Strø finhakket persille over og eventuelt litt presset sitron.
Dampet makrell med appelsinsaus
Fettucine med makrell og basilikum
Grillet hvitløksmarinert makrell
Grillet makrell med rabarbrakompott
Hvitløkmarinert makrell på grill
Høstmakrell med pepperrot, epler og persillerot
Makrell med balsamico-marinert småløk
Ovnsstekt makrell med fløte og grønt
Røkt makrell med paprikapulver
Røkt makrell som kuvertanretning
Sitrongravet makrell på polynesisk vis
Stekt makrell med sennep og rabarbra