Flere resulteter finnes under oppskriften
3 mellomstore makreller
2 gulrøtter
1 stilk av stilkselleri
1 rød løk
1/2 flaske tørr hvitvin
2 dl vann
1 knust hvitløkfedd
1 ts salt
10 pepperkorn
1 laurbærblad
1/2 chilipepper
1 kvast dill
Kutt gulrot, løk og selleri i skiver. Grovhakk chili og dill og bland alt til en marinade. Gi denne et oppkok. La det stå og kjølne mens du renser og vasker makrellen.
Kutt av hode, hale og finner. Skjær den så opp i tykke skiver. Legg den i marinaden, kok opp og la den trekke i 10 minutter. Avkjøl. Ta fisken forsiktig ut og fjern skinn og ryggbein. Legg den tilbake i marinaden og la den trekke helst til dagen etter.
Ved servering tas fisken ut og tørkes. Anrett gjerne sammen med noen av grønnsakene i marinaden. Ferskt brød, smør eller rømme og en god salat er godt tilbehør.
Dampet makrell med appelsinsaus
Fettucine med makrell og basilikum
Grillet hvitløksmarinert makrell
Grillet makrell med rabarbrakompott
Hvitløkmarinert makrell på grill
Høstmakrell med pepperrot, epler og persillerot
Makrell med balsamico-marinert småløk
Ovnsstekt makrell med fløte og grønt
Røkt makrell med paprikapulver
Røkt makrell som kuvertanretning
Sitrongravet makrell på polynesisk vis
Stekt makrell med sennep og rabarbra