Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ts sukker
15 g tørrgjær
300 g hvetemel
1/2 ts salt
30 g smult, skåret i terninger
1 ss olivenolje
Fyll:
3 små nye løk
3 grønne paprika uten kjerne og frø og skåret i tynne skiver
2 store tomater, skåret i tynne skiver
3 hvitløksfedd, finhakket
2 ss hakket frisk persille
2 ts mild paprikapulver
salt
svart pepper
4 ss olivenolje
Orginalnavnet på denne pizzaen er "Coca Mallorquina". En coca er en terte med brødbunn som stekes langsomt.
Først rører du ut sukkeret i 1 1/2 dl varmt vann (ca 45 C), og visp deretter inn gjæren. Dekk til med folie og la det stå på et lunt, trekkfritt sted i 15 minutter, til det skummer.
Sikt melet sammen med saltet i en bakebolle. Smuldre smulten sammen med melet. Ha i oljen og gni den inn i melet sammen med smulten.
Lag en grop midt i deigblandingen og hell gjæroppløsningen i gropen. Kna raskit med begge hendene til det blir en glatt, elastisk deig. Kna deigen en kort stund, legg den deretter i en bolle. Legg et rent kjøkkenhåndkle over og sett bollen et lunt, trekkfritt sted i 1 time, eller til deigen har blitt dobbelt så stor.
I mellomtiden skreller du løken, deler dem i to og skjærer dem i tynne skiver. Bland dem med pepperfruktene, tomatene, hvitløken, persillen og paprikapulveret. Ha i godt med salt og pepper.
Slå ned deigen og kna den en gang til. Forvarm ovnen til 180 C.
Klapp ut deigen slik at den fyller en rund terteform med 30 cm diameter. Lag en litt tykkere kant hele veien rundt. Hell grønnsakfyllet på bunnen, og skvett olje over.
Stek 1 time til grønnsakene er møre og lysebrune på toppen og kanten på pizzaen er sprø. Serveres varm, men ikke glovarm.
Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella
Calzone med blandet kjøtt og ost
Calzone med fylt kylling og spinat
Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven
Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner
Pizza med asparges og artisjokker
Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong
Pizza med endivie og pinjekjerner
Pizza med gul paprika og kapers
Pizza med italiensk geitost og squash
Pizza med løk, ansjos og oliven
Pizza med radicchio og fontina
Pizza med røkelaks og mozzarella
Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika