Flere resulteter finnes under oppskriften
deig:
500 g hvetemel
50 g gjær
3 dl lunkent vann
2 ss olje
2 ts salt
fyll:
2 løk, hakket
6 dl vann
4 ss olje
1 glass tomatpuré (200 g)
salt
1/2 ts sukker
pepper
oregano
sitronpepper
basilikum
6-8 hvitløkfedd
350-400 g hvitost
500 g kjøttdeig
Lag deigen.Smuldre gjæren i litt av det lunkne vannet i en bakebolle.
Hell i resten av vannet. Tilsett olje,hvetemel og salt . Elt deigen blank og seig og sett til heving ca. 40 minutter.
Kjevle ut til pizza eller legg hele deigen i en langpanne.
Sett bunnen til heving ca. 30 minutter før fyllet has på.
Stek pizza ved 225 C i ca. 20 minutter midt i ovnen.
Mens pizzadeigen hever seg lager du pizzafyll.
Ta løk, vann og olje i en kasserolle og la det koke i 5-10 minutter. Tilsett tomatpuré, hakket hvitløk og krydder etter egen smak. Kok fyllet i ca 1 time. Blir det for tykt, hell i vann. Smak til og tilsett mer krydder om ønskelig.
Ta kasserollen fra platen og stek kjøttdeig. Bland deretter fyllet med kjøttdeig.
Når pizzadeigen har hevet seg i ca 45 minutter kjevler du ut deigen og legger denne på en stekeplate for etterheving før du legger på fyllet. Fordel pizzafyllet ut over deigen.
Stek pizzaen på 225 C i 30 minutter. Ta pizzaen ut etter 10 minutter og ha på revet ost. Stek videre.
Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella
Calzone med blandet kjøtt og ost
Calzone med fylt kylling og spinat
Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven
Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner
Pizza med asparges og artisjokker
Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong
Pizza med endivie og pinjekjerner
Pizza med gul paprika og kapers
Pizza med italiensk geitost og squash
Pizza med løk, ansjos og oliven
Pizza med radicchio og fontina
Pizza med røkelaks og mozzarella
Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika