Flere resulteter finnes under oppskriften
3 ss olivenolje
1 løk delt i 4 og skåret i skiver
1 fedd hvitløk, knust
250 g hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1/2 ts tørket oregano
125 g hvetemel
125 g sammalt hvete
1/4 ts salt
1 ts tørrgjær
1,5 dl vann, fingervarmt
100 g hermetisk grønn chili i lake
185 g mozzarellaost, tinhakket
60 g pepperonisalami skåret i skiver
8 svarte eller grønne oliven
tomatblomster og persillekvaster til pynt
Varm 2 ss olje i en kjele. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré og oregano. Rør godt så du deler opp tomatene og la blandingen småkoke i 10-15 minutter til den tykner. La røren avkjøles. Forvarm ovnen til 190 C. Ta mel, salt og gjær i en bolle og bland godt. Tilsett vann og balnd sammen til en deig. Kna godt før du kjevler ut deigen til en sirkel med diamater på 25 cm. Legg deigsirkelen i en smurt pizzaform i samme størrelse.
Pensle overflaten med litt av oljen som er igjen, og dekk den med tomatblandingen. La væsken renne av chilien, hakk den i biter og legg utover pizzaen. Dryss hakket ost og drypp resten av oljen utover. Stek i ovnen i 25 minutter. Legg pepperonipølser og oliven på pizzaen, og la den steke i 10 minutter til. Skjæres i biter og serveres varm, pyntet med tomatblomster og persillekvaster.
Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella
Calzone med blandet kjøtt og ost
Calzone med fylt kylling og spinat
Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven
Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner
Pizza med asparges og artisjokker
Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong
Pizza med endivie og pinjekjerner
Pizza med gul paprika og kapers
Pizza med italiensk geitost og squash
Pizza med løk, ansjos og oliven
Pizza med radicchio og fontina
Pizza med røkelaks og mozzarella
Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika