Flere resulteter finnes under oppskriften
350 g hvetemel
1 ts salt
en klype sukker
1 pose tørrgjær
2 1/2 dl varmt vann
Fyll:
400 g flådde tomater
225 g broccolibuketter
225 g friske asparges i 3 cm store stykker
12 babysquash i skiver på langs
5 ss olivenolje
50 g erter
4 vårløk i ringer
75 g mozzarellaost i terninger
10 friske basilikumblader i strimler
2 hvitløksfedd, finhakket
salt
nymalt svart pepper
Sikt melet til deigen sammen med salt og rør inn sukker og gjær. Tilsett nok vann til at det blir en løs deig. Elt den i 5 minutter. Dekk til og sett den varmt i 1 time eller til den er hevet til dobbel størrelse.
Mos de flådde tomatene i matmølle. Bruk skiven med store hull. Forvell broccoli, asparges og squash i 2-3 minutter. Hell av alt vann. Varm 2 ss av oljen, tilsett erter og vårløk og la det surre ca 5 minutter.
Varm oljen til 240 C. Del deigen i fire og kjevle hver av dem med en diameter på 20 cm. Legg dem på stekebrett.
Fordel de mosede tomatene på bunnene og la kantene være udekket. Fordel de andre grønnsakene jevnt over tomatene. Dryss over mozzarellaost, frisk basilikum, hakket hvitløk, salt og pepper og resten av oljen. Stek pizzaen i ca 20 minutter eller til de er gyllenbrune, grønnsakene er myke og osten er smeltet.
Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella
Calzone med blandet kjøtt og ost
Calzone med fylt kylling og spinat
Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven
Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner
Pizza med asparges og artisjokker
Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong
Pizza med endivie og pinjekjerner
Pizza med gul paprika og kapers
Pizza med italiensk geitost og squash
Pizza med løk, ansjos og oliven
Pizza med radicchio og fontina
Pizza med røkelaks og mozzarella
Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika