Flere resulteter finnes under oppskriften
1 porsjon pizzadeig (se egen oppskrift)
1 boks hermetiske tomater (225 g)
salt
pepper
100 g Mozzarella-ost
100 g Provolone eller Norvegia ost
100 g Fontina eller Sveitser ost
100 g Taleggio eller Parmesan ost
4 ts olivenolje
4 ts hakkede, friske eller 2 ts tørkede, blandede urter
Lag pizzadeigen etter grunnoppskriften (se egen oppskrift) og sett den til heving.
Legg den hevede deigen på melet bord, kjevle den ut og stikk ut fire rundinger med ca 20 cm diameter. Bruk formene du skal steke pizzaene i som mal. La deigen være litt tykkere ved kanten enn i midten.
Legg deigrundingene i smurte kakeformer og sett disse på bakeplater.
Mos de hermetiske tomatene i saften i boksen og fordel dem jevnt over deigrundingene, helt ut til kanten. Krydre etter smak med salt og pepper.
Skjær de fire ostene i terninger, bland dem og fordel dem jevnt over pizzabunnene.
Drypp pizzaene med olje og dryss krydderurter og salt og pepper etter smak over. La deigbunnene etterheve på et lunt sted i ca. 30 minutter. Stek så pizzaene ved 220 C til osten er smeltet og bunnen har hevet seg godt, ca 25 minutter. La pizzaene bytte plass i ovnen etter halve tiden. Serveres varme eller kalde.
Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella
Calzone med blandet kjøtt og ost
Calzone med fylt kylling og spinat
Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven
Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner
Pizza med asparges og artisjokker
Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong
Pizza med endivie og pinjekjerner
Pizza med gul paprika og kapers
Pizza med italiensk geitost og squash
Pizza med løk, ansjos og oliven
Pizza med radicchio og fontina
Pizza med røkelaks og mozzarella
Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika