Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kyllinglår
salt
nykvernet pepper
Hvis saus:
1 dl melk
1 ss smør
1 ss hvetemel
salt
nykvernet pepper
250 g spinat uten stilker
1 tynn skive prosciutto eller spekeskinke, hakket
2 ss parmesanost, nyrevet
1 napolitansk pizzadeig (se egen oppskrift) hevet to ganger
hvetemel til utbaking
Forvarm stekeovnen til 200 C.
Legg kyllinglåret i en ildfast form. Krydre med salt og pepper. Stek i 20-30 minutter til låret er gyllent og det pipler ut klar saft når du stikker i det med kniv. Ta det ut av ovnen. Fjern og kast skinn og ben. Riv kjøttet i småbiter.
Til sausen: Smelt smøret i en liten kasserolle. Rør i melet, skru ned varmen og kok jevningen under omrøring i ca 2 minutter. Spe med melken. Varm opp til kokepunktet. Visp hele tiden. La sausen småkoke i ca 10 minutter ved middels varme til den er passe tykk. Krydre med salt og pepper.
Skyll spinaten, men ikke tørk den. Kok den myk under lokk i en kasserolle i 2-4 minutter ved middels varme. Slå av vannet, kryst ut resten av væsken og grovhakk spinaten.
Bland kyllingkjøtt, spinat, saus, skinke og parmesanost i en bolle. Bland godt.
Forvarm stekeovnen til 225 C.
Kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv, ca 1/2 cm tykk og 20 cm i diameter. Legg leiven på et melet stekebrett.
Legg fyllet inn mot midten av leiven, på siden som vender mot deg. Brett deigen dobbelt over fyllet. Strekk deigen om nødvendig for å få kantene til å møtes. Klem calzonen godt sammen i kanten. Den skal være helt lukket. Lag et ca 2,5 cm langt snitt midt på toppen, slik at dampen slipper ut.
Stek calzonen på nederste rille i ovnen i ca 15 minutter til den er gyllen. Ta ut av ovnen og server.
Oppskriften gir 1 calzone
Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella
Calzone med blandet kjøtt og ost
Calzone med fylt kylling og spinat
Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven
Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner
Pizza med asparges og artisjokker
Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong
Pizza med endivie og pinjekjerner
Pizza med gul paprika og kapers
Pizza med italiensk geitost og squash
Pizza med løk, ansjos og oliven
Pizza med radicchio og fontina
Pizza med røkelaks og mozzarella
Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika