Flere resulteter finnes under oppskriften
1 porsjon pizzadeig (se egen oppskrift)
4 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
225 g friske sjampinjonger
1 boks hermetiske tomater (400 g)
salt
pepper
400 g Mozzarella-ost
100 g kokt skinke
50 g blåskjell eller ansjosfileter
10 svarte oliven
4 ts hakket frisk eller 2 ts tørket oregano
Lag pizzadeigen etter grunnoppskrift (se egen oppskrift).
Varm 2 ss olje i en stekepanne. Knus hvitløken. Tørk av sjampinjongene og skjær dem i tynne skiver. La hvitløk og sopp surre i oljen i ca. 5 minutter, til all olje er absorbert.
Legg den hevede deigen på melet bord og kjevle den ut til et rektangel på 30 x 25 cm. La deigen være litt tykkere ved kantene enn i midten. Lagg deigen på oljet bakeplate.
Mos tomatene med halvparten av saften i boksen til det ikke er noen store klumper. Fordel tomatrøren over deigen, helt ut til kantene. Dryss salt og pepper etter smak over.
Skjær osten i tynne skiver og taklegg dem over tomatrøren. Skjær skinken i strimler og dryss dem over. Fordel avrente blåskjell eller ansjosfileter over og dryss halve, utstenede oliven på toppen.
Til slutt blander du oreganoen med resten av oljen og tilsetter salt og pepper etter smak. Drypp blandingen over pizzaen.
La pizzaen etterheve på et lunt sted i ca. 30 minutter. Stek den ved 220 C til osten er smeltet og bunnen har hevet seg godt, ca 25 min. Del pizzaene i serveringsstykker og server dem varme eller kalde.
Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella
Calzone med blandet kjøtt og ost
Calzone med fylt kylling og spinat
Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven
Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner
Pizza med asparges og artisjokker
Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong
Pizza med endivie og pinjekjerner
Pizza med gul paprika og kapers
Pizza med italiensk geitost og squash
Pizza med løk, ansjos og oliven
Pizza med radicchio og fontina
Pizza med røkelaks og mozzarella
Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika