Bruksanvisning
Varm olivenoljen i en stor, tykkbunnet gryte. Ha i løk og surr den gyllen og helt myk i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta løken av platen.
Bland løk, ricotta, salami, skinke, mortadella eller servelatpølse og pepper etter smak i en bolle. Vend til alt er godt blandet.
Forvarm stekeovnen til 225 C.
Kjevle eller klem deigen ut til en rund leiv, ca 1/2 cm tykk og 20 cm i diameter. Pass på at den ikke blir for tynn i midten. Mel et stekebrett og legg forsiktig leiven midt på.
Legg fyllet inn mot midten av leiven, på siden som vender mot deg. Brett deigen dobbelt over fyllet. Strekk deigen om nødvendig for å få kantene til å møtes. Klem calzonen sammen i kanten med gaffel. Den skal være tett lukket. Lag et 2,5 cm langt snitt midt på toppen, slik at dampen slipper ut. Øs tomatsaus med basilikum over snittet. Bre sausen utover med baksiden av en skje.
Stek calzonen på nederste rille i ovnen i ca. 15 minutter til den er gyllen og brunprikket i bunnen. Ta calzonen ut og legg den på en middagstallerken. Gi den et dryss med parmesanost og server straks.