Bruksanvisning
Varm olivenoljen i en gryte. Ha i pancetta eller bacon. Fres i ca. 5 minutter til kjøttet slipper fettet. Rør om et par ganger. Ha i aubergineterningene. Skru opp varmen litt. La det surre 4-5 minutter til auberginen er mør og gyllen. Smak til med salt og pepper. Ta gryten av platen.
Forvarm stekeovnen til 225 C.
Kjevle eller klem ut deigen til en rund leiv, ca 1/2 cm tykk og 20 cm i diameter. Pass på at den ikke blir for tynn på midten. Legg leiven på et melet stekebrett.
Legg aubergineblandingen inn mot midten av leiven, på siden som vender mot deg. Fordel basilikum, mozzarellaost og tomatsaus oppå. Brett deigen dobbelt over fyllet. Strekk deigen slik at kantene møtes. Bruk en gaffel og klem calzonen godt sammen i kanten. Den skal være tett lukket. Lag et ca. 2,5 cm langt snitt midt på toppen, slik at dampen slipper ut.
Stek calzonen på nederste rille i ovnen i ca. 15 minuter, til den er gyllen oppå og brunprikket i bunnen. Ta den ut og legg på middagstallerken. Server straks.