Flere resulteter finnes under oppskriften
1 porsjon pizzadei (se grunnoppskrift)
175 g små, friske sjampinjonger
3 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
2 ts hakket frisk eller 1 ts tørket basilikum
5 dl tomatsaus (se egen oppskrift)
16 skiver salami
50 g svarte oliven
8 hermetiske artisjokkhjerter
225 g Mozzarella-ost
4 tomater
2 ts hakket frisk eller 1 ts tørket oregano
salt
pepper
Lag pizzadeig etter grunnoppskriften.
Tørk av sjampinjongene og skjær dem i tynne skiver. Knus hvitløken. La sjampinjongene surre i 2 ss olje med hvitløk og basilikum over svak varme til soppen har avgitt det meste av fuktigheten.
Legg den hevede deigen på melet bord. Kjevle den ut og skjær ut fire rundinger med ca. 20 cm diameter. Bruk kakeformene du skal steke pizzaene i som mal. La deigen være litt tykkere ved kantene enn i midten.
Pensle fire kakeformer med olje og legg deigrundingene i. Fordel tomatsausen jevn over deigen, helt ut til kanten.
Del hver pølseskive i fire trekanter, og dekk fjerdeparten av hver pizza med dem. Taklegg bitene slik at tomatsausen bli helt skjult. Del olivene i to, ta ut stenene og dryss halve oliven over pølseskivene.
Dekk neste fjerdepart av pizzaene med skivede artisjokkhjerter, og den tredje fjerdeparten med tynne osteskiver og flådde og skivede tomater. Den siste fjerdeparten dekkes med sjampinjong- og hvitløksblandingen.
Drypp pizzaene med resten av oljen og dryss oregano og salt og pepper etter smak over.
La pizzaene etterheve på et lunt sted i ca. 30 minutter. Stek dem så i ovnen ved 220 C i 25 minutter. La pizzaene bytte plass i ovnen etter halve steketiden. Serveres varme eller kalde.
Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella
Calzone med blandet kjøtt og ost
Calzone med fylt kylling og spinat
Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven
Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner
Pizza med asparges og artisjokker
Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong
Pizza med endivie og pinjekjerner
Pizza med gul paprika og kapers
Pizza med italiensk geitost og squash
Pizza med løk, ansjos og oliven
Pizza med radicchio og fontina
Pizza med røkelaks og mozzarella
Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika