Flere resulteter finnes under oppskriften
6 store kamskjell, til sammen 150 g, delt i to skiver
1 ss olivenolje, pluss litt til drypping
saften av 1/2 sitron
1 ss grovhakket persille, frisk og flatbladet
2 vårløk i tynne skiver
salt
grovkvernet pepper
1 napolitansk pizzadeig (se egen oppskrift) hevet to ganger
hvetemel til utbaking
1 fedd hvitløk
1 ss pesto fra Genova (se egen oppskrift: sauser)
Bland kamskjell, 1 ss olivenolje, sitronsaft, persille og vårløk i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Rør godt sammen. Dekk til og la det stå i 20 minutter.
Forvarm stekeovnen til 225 C.
Kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv, ca 1/2 cm tykk og 23 cm i diameter. La den være ca 1 cm tykk i kanten. Pass på at den ikke blir for tynn i midten. Mel et stekebrett og legg leiven midt på. Vær lett på hånden!
Knus hvitløken gjennom en hvitløkpresse over deigen. Smør den så godt med hvitløk. Bruk baksiden av en skje og bre pestoen jevnt utover pizzabunnen. Ta kamskjellene opp av marinaden med en liten hullsleiv. Fordel dem på deigen. Drypp litt av marinaden over.
Stek pizzaen på nederste rille i ca 15 minutter, til skorpen er sprø og gyllen. Ta pizzaen ut og legg den på en middagstallerken. Gi den noen dråper olivenolje om du vil. Server straks.
Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella
Calzone med blandet kjøtt og ost
Calzone med fylt kylling og spinat
Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven
Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner
Pizza med asparges og artisjokker
Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong
Pizza med endivie og pinjekjerner
Pizza med gul paprika og kapers
Pizza med italiensk geitost og squash
Pizza med løk, ansjos og oliven
Pizza med radicchio og fontina
Pizza med røkelaks og mozzarella
Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika