Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g pølse uten skinn, og smuldret
2 ss olivenolje, pluss litt til drypping
1 liten løk i tynne skiver
90 g fersk shiitakesopp eller brun sjampinjong, uten stilker og skivet
1 hakket hvitløk fedd
1 ts hakket frisk timian
salt
nykvernet pepper
1 napolitansk pizzadeig (se egen oppskrift), hevet to ganger
hvetemel til utbaking
125 g mozzarellaost
2 ss nyrevet parmesanost
Varm 2 ss olivenolje i en stor gryte. Ha i løken og la den surre ca. 10 min, til den er helt myk. Rør ofte. Ha i sopp, hvitløk og timian. La surre videre i ca 5 minutter ved middels varme til løken er gyllen og soppen mør. Smak til med salt og pepper. Ta gryten av platen.
Forvarm ovnen til 225 C.
Kjevle eller klem ut deigen til en rund leiv, ca 1/2 cm tykk og 23 cm i diameter. La den være ca 1 cm tykk i kanten. Pass på at deigen ikke blir for tynn på midten. Mel et stekebrett og legg leiven forsiktig midt på.
Bre løk- og soppblandingen jevnt over deigen. Strø pølsen oppå. Legg osteskivene i et jevnt lag på toppen.
Stek pizzaen på nederste rille i ovnen ca 15 minutter, til skorpen er sprø og gyllen. Ta pizzaen ut og legg den på en middagstallerken. Gi den et dryss med parmesanost og server straks.
Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella
Calzone med blandet kjøtt og ost
Calzone med fylt kylling og spinat
Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven
Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner
Pizza med asparges og artisjokker
Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong
Pizza med endivie og pinjekjerner
Pizza med gul paprika og kapers
Pizza med italiensk geitost og squash
Pizza med løk, ansjos og oliven
Pizza med radicchio og fontina
Pizza med røkelaks og mozzarella
Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika