Bruksanvisning
Forvarm stekovnen til 225 C. Grill eller rist paprikaen på et stekebrett under grillen eller i ovnen til skallet er lett svidd hele veien rundt. Vend den når det trenges. Legg paprikaen rett fra ovnen i en bolle og dekk godt til. La den dampe seg lunken i ca. 15 minutter. Flå den. Del den i to på langs, skrap ut frøene og skjær bort seige, hvite ribber. Kutt den til slutt i lange, tynne strimler.
Surr pølsen i en stekepanne ved middels varme i 5-10 minutter til kjøttet danner fine, gjennomstekte smuler. Rør ofte.
Skyll i mellomtiden spinaten, men ikke tørk den. Legg den i en kasserolle og strø på litt salt. Kok den myk under lokk ved middels varme i 2-4 minutter. Vend av og til. Slå av vannet. Kryst ut resterende væske og grovhakk spinaten.
Forvarm stekeovnen til 225 C.
Kjevle eller klem deigen ut til en rund leiv, ca. 1/2 cm tykk og 23 cm i diameter. La den være ca 1 cm tykk i kanten. Pass på at den ikke blir for tynn i midten. Mel et stekebrett og legg forsiktig leiven midt på.
Hell tomatsausen midt på leiven. Bre sausen utover med baksiden av en skje. La det være en 2,5 cm sausfri rand ytterst. Fordel pølsekjøttet over sausen. Fordel spinat, paprika, løk, salami og skinke på pølsekjøttet. Legg mozzarellaost på toppen og gi det hele et lett dryss parmesan.
Stek pizzaen på nederste rille i ovnen i ca. 15 minutter, til skorpen er sprø og gyllen. Ta pizzaen ut og legg den på en middagstallerken. Server straks.