Flere resulteter finnes under oppskriften
1 dl vann
2 ss olivenolje pluss litt til drypping
1 endivie, renset for ytre, seige blader og midtstilk, grovhakket
1 fedd hvitløk, hakket
1 napolitansk pizzadeig (se egen oppskrift), hevet to ganger
hvetemal til utbaking
125 g fontinaost i skiver, eller norvegiaost
4 ansjosfileter, renset, tørrklappet og hakket
1 ss pinjekjerner
nykvernet pepper
1 ss ristede brødsmuler
Bland vann og 2 ss olivenolje i en stor gryte. Varm opp ved middels varme til kokepunktet. Ha i endivie og hvitløk. Småkok under lokk i ca. 7 minutter til endivien er mør. La den renne av seg i et dørslag. Avkjøl den litt og kryst den med hendene for å få ut mest mulig væske.
Forvarm stekeovnen til 225 C.
Kjevle eller klem ut deigen til en rund leiv, ca 1/2 cm tykk og 23 cm i diameter. La den være ca 1 cm tykk i kanten. Pass på at deigen ikke blir for tynn i midten. Mel et stekebrett og legg leiven midt på.
Fordel endivien utover deigen. Legg osten i et lag over. Dander ansjos og pinjekjerner på toppen. Krydre etter smak med salt og pepper. Drypp litt olivenolje på til slutt.
Stek pizzaen på nederste rille i ovnen i 15 minutter, til skorpen er sprø og gyllen. Ta åizzaen ut og legg den på en middagstallerken. Strø brødsmuler over og server straks.
Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella
Calzone med blandet kjøtt og ost
Calzone med fylt kylling og spinat
Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven
Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner
Pizza med asparges og artisjokker
Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong
Pizza med endivie og pinjekjerner
Pizza med gul paprika og kapers
Pizza med italiensk geitost og squash
Pizza med løk, ansjos og oliven
Pizza med radicchio og fontina
Pizza med røkelaks og mozzarella
Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika