Flere resulteter finnes under oppskriften
8,5 dl hvetemel
8,5 dl rugmel
2 ½ dl melk
1 dl vann
2 ts pulverkaffe
3 dl vørterøl
1 dl sirup
1 dl sukker
75 g gjær
1 ts salt
1 ts nellik
1 ts pepper
100 g korinter eller rosiner
(2-3 vørterkaker)
Rør ut gjæren i litt lunken melk og bland sammen melk, kaffepulver, vann, sirup og vørterøl. Tilsett mesteparten av melet sammen med nellik, salt og pepper og rør deigen smidig.
La deigen stå til heving til gjæringen er godt i gang. Tilsett så resten av melet, sukkeret og rosinene. Arbeid deigen raskt sammen og la den stå tildekket og heve til dobbelt størrelse.
Del deigen i 2-3 emner og form runde eller avlange vørterkaker. Legg kakene over på smurt og melet plate og etterhev under klede.
Stek vørterkakene i ca 1 time ved 230 C. Pensle de ferdigstekte vørterkakene med kaffe og sukker eller sukkervann.