Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 dl varm melk
25 g gjær
325 g hvetemel
75 g sukker
50 g smør eller margarin
2 egg
olje eller smult til steking
melis og syltetøy til servering
Rør gjæren ut i lunken melk.
Rør i omtrent halvparten av melet.
Rør sammen smør og sukker, arbeid det inn i deigen sammen med eggene.
Sett deigen til heving på et lunt sted til den har nådd dobbelt størrelse, ca 1 time.
Elt deigen med resten av melet og kjevle den til en leiv, ca 2 cm tykk. Stikk ut runde kaker.
Sett dem til etterheving i ca 15 min.
Varm olje eller smult. Prøv temperaturen med en brødterning som skal bli gyllen i løpet av 1 min.
Stek bollene til de er gylne og gjennomstekte i 5-8 min etter tykkelsen, og la dem renne av på fettsugende papir.
Rull dem i melis.
Oljen eller smultet kan siles og brukes om igjen.
Server bollene lunkne med syltetøy, som dessert eller til kaffe.