Flere resulteter finnes under oppskriften
3 egg
250 g sukker
5 dl seterrømme
1 1/2 dl melk
4 ts hornsalt
2 ts kardemomme
Kok i jerngryte og bruk så mye smult at kakene får god plass. Beregn ca 1 kg smult til 1 porsjon kaker. Varm fettet langsomt til ca. 175 C. Fettet er passe varmt når det bruser rundt en pinne. Kakene skal gå raskt til bunns og straks dukke opp igjen, heve seg og bli gyllenbrune på undersiden. Snu dem raskt så de blir jevnt brune. Tilsett en bit rå potet om fettet blir for varmt. Er fettet for lite varmt trekker kakene fett. Er fettet for varmt blir kakene brune utenpå og rå inni. La de stekte kakene bli avkjølt på papirhåndkle over en rist før de legges i plast.
Visp egg og sukker til eggedosis. Visp rømmen. Bland alt forsiktig.
La deigen stå til neste dag.
Kjevle ut leiver ca 1 cm tykke. Stikk ut smultringer med evnt. smultringutstikker og kok dem i smult.