Flere resulteter finnes under oppskriften
6 dl melk
250 g smør eller margarin
200 g sukker
1 kg hvetemel
2 ts kardemomme
75 g gjær
250 g rosiner
200 g sukat
Smelt smør eller margarin og sukker i melken. Avkjøl til fingervarmt, rør ut gjæren. Elt i melet blandet med kardemomme. Deigen skal arbeides blank og smidig og skal slippe bollen. Dekk deigen med plast og klede og la den heve til dobbel størrelse.
Ta deigen på bordet, del den i to og fordel rosiner og sukat i emnene, elt dem godt, og form til runde, glatte kaker. Sett dem på smurt plate eller plate dekket med bakepapir. Kakene sprekker ikke så lett hvis du skjærer rundt kanten med en skarp kniv, og trykker kakene godt ned på midten. La kakene heve godt i 20-30 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Stek dem på nederste rille i ca 45 minutter ved 175 C.
Julekake skal være godt gjennomstekt, men ikke få for tykk skorpe. Derfor er det viktig at steketemperaturen ikke blir for høy.