Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl skummet melk
2 egg
2 ss sukker
1 krm salt
1 kg matfett eller smul til koking
Rør sammen mel og melk til en jevn og glatt røre. Ha i salt og sukker. Rør eggene i. Røren må ikke vispes for det skal ikke være luftblærer i den. La røren svelle ca 30 minutter.
Varm matfettet og sett rosettjernet nedi og varm det godt. Rist fettet av jernet og dypp det i kakerøren slik at røren står opp til jernets øverste kant.
Den må ikke gå over, for da vil ikke kakene løsne etterpå. Sett jernet med røre på ned i fettgryten. Det må ikke komme nær bunnen. Løsne kakene med gaffel når de begynner å få gyllen farge. Snu kakene forsiktig slik at de blir lyse og jevnt gulbrune. Ta dem opp og hvelv dem på kjøkkenpapir slik at de får renne godt av.