Flere resulteter finnes under oppskriften
5 dl vann
1 dl potetmospulver
2 dl kefirmelk
50 g gjær
1 1/2 ss salt
1 1/2 dl sirup
2 ts malt pomeransskall
5 dl fint rugmel
600 h hvetemel ( 1 liter)
smør eller margarin til stekeplatene
vann eller sirup til pensling
Kok oppvannet, dryss potetmospulveret i og la det tykne. Tilsett kefirmelken.
Smuldre gjæren i bakebollen. Rør i den lunkne potetmosen, litt om gangen. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett salt, sirup og pomeransskall.
Bland melet i, arbeid deigen til den blir glatt og smidig.
Sett den til heving tildekket ca 30 minutter.
Elt deigen på melet bakebord og kna den godt. Del den i fire og lag brød.
Legg brødene på smurte plater og la dem etterheve ca 30 minutter.
Stek dem ved 200 C ca 35 minutter. Pensle dem mot slutten av steketiden med vann tilsatt sirup.