Flere resulteter finnes under oppskriften
5 eggeplommer
5 ss sukker
5 ss fløte
1 ss konjakk
1/4 ts kanel
1/4 ts kardemomme
1 eggehvite
300-350 g hvetemel
Kok i jerngryte og bruk så mye smult at kakene får god plass. Beregn ca 1 kg smult til 1 porsjon kaker. Varm fettet langsomt til ca. 175 C. Fettet er passe varmt når det bruser rundt en pinne. Kakene skal gå raskt til bunns og straks dukke opp igjen, heve seg og bli gyllenbrune på undersiden. Snu dem raskt så de blir jevnt brune. Tilsett en bit rå potet om fettet blir for varmt. Er fettet for lite varmt trekker kakene fett. Er fettet for varmt blir kakene brune utenpå og rå inni. La de stekte kakene bli avkjølt på papirhåndkle over en rist før de legges i plast.
Visp eggeplommer og sukker. Visp fløte og bland den i eggedosisen. Ha i konjakk og krydder. Visp eggehviten stiv og bland den forsiktig i. Bland i ca. 200 g hvetemel og la deigen stå tildekket natten over på et kjølig sted. Bruk resten av melet, så lite som mulig til utkjevling. Jo mindre mel jo finere kaker.
Kjevle meget tynt og bare litt om gangen. Skjær ut snipper ved hjelp av en bakkelsspore. Lag et snitt i midten av hver snipp og "smett" kakene. Kok dem lysegule i smulten.