Flere resulteter finnes under oppskriften
Søt hvetedeig: 50 g gjær 200 g margarin eller smør 5 dl melk 1/2 ts salt 2 dl sukker 1-2 ts malt kardemomme 1,5 l (850 g) hvetemel 2 pk safran, 1 g evt 150 g margarin eller smør evt 1 ½ dl sukker 1 dl rosiner
Støt hel safran i en morter sammen med en sukkerbit. Skal være finstøtt. Hell litt av melken i morteren og bland den oppløste safranen i deigvæsken. Safranpulver blandes rett i deigvæsken. Smuldre gjæren i en bolle. Smelt fettet i et kokekar, tilsett melken og varm til fingervarmt. Rør gjæren ut i litt av deigvæsken. Tilsett resten av væsken, salt, sukker, kardemomme (kan utelates) og nesten alt melet. Gjem litt til utbakingen. Arbeid deigen smidig. Rosiner kan tilsettes i deigen eller ved utbakingen. La deigen heve ca 30 minutter under et bakeklede. Ta deigen opp på bakebordet drysset med mel, arbeid den smidig. Bak den ut til lussekatter eller annet julebrød, eller til fletter, fylte stenger eller kranser. La safranbrødet heve tildekket på plate i 20-30 minutter, den korteste tiden for stenger, fletter og kranser. Klem ned rosiner som pynt når brødet er ferdighevet. Pensle med sammenvispet egg. Stek fletter og større brød nederst i ovnen ved 225-250 C i 15-20 minutter. Boller og lussekatter i 5-10 minutter ved 225-250 C. Avkjøles under et bakeklede.