Flere resulteter finnes under oppskriften
1,2 kg hvetemel
350 g margarin
225 g sukker
1 ts kardemomme
6 dl melk
2 egg
75 g gjær
200 g rosiner
Smuldre margarinen i melet. Ha i sukker og krydder. Varm melken til fingervarmt. Pisk egg og gjær sammen med melken. Gjæren må bli skikkelig oppløst. Elt melk- og melblandingen sammen til en seig, fin deig. Dekk deigen med plast eller klede. La den heve til dobbel størrelse.
Ta deigen på bordet, del den i to eller tre. Fordel rosinene i emnene og elt dem godt inn. Trill til brød og legg dem i smurte former. Formene skal bare være halvfulle. Dekk med smurt plast og klede. La den heve i ca 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg eller med eggeplomme blandet med litt vann.
Stek kakene på nederste rille i ovnen ved 175 C i ca 50 minutter.
Av denne porsjonen blir det to store kaker i 2-liters former, eller tre kaker i 1 1/2-liters former.