Flere resulteter finnes under oppskriften
4 egg
2 dl sukker
2 dl honning
4 dl hvetemel
½ ts bakepulver
2 ss appelsinmarmelade
1 ts ingefær
½ ts nellik
Fyll:
100 g finmalte mandler
100 g marsipanmasse
40 g melis
1 eggehvite
½ dl rom
100 g finhakkede syltede frukter (sukat, syltet appelsinskall)
Visp sukker og egg til eggedosis. Ha i de andre ingrediensene og rør til alt er godt blandet. Fyll røren i en smurt og strødd avlang form på ca 2 liter, og stek kaken ved 175 C i ca 90 minutter.
Skal honningkaken serveres i skiver men uten fyll, kan den pyntes før steking med skåldede, grovhakkede mandler.
Bland marsipan, mandler, melis og eggehvite til en jevn masse. Rør inn rom og syltede frukter.
Skjær skiver av honningkake og smør på et jevnt lag med fyll. Legg en skive honningkake på toppen og stryk over litt melisglasur utrørt med sitronsaft. Dryss litt kakepynt på toppen.