Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g smør eller margarin
250 g brunt sukker
5 egg
1 dessertskje mørk sirup
300 g hvetemel
1/2 ts kanel
1/4 ts nellik
1/4 ts kardemomme
60 g malte mandler
350 g store, lyse rosiner og
125 g vanlige rosiner (eller i alt 475 g vanligerosiner)
350 g korinter
125 g cocktailbær (glaserte kirsebær)
100 g fruktblanding (sukat, appelsin- og sitronskall)
revet skall og saft av 1 stor appelsin
3/4 dl sherry eller konjakk
Skyll kirsebærene (cocktailbærene), tørk dem godt på kjøkkenpapir og del hver bær i to. Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett sammenvispet egg om gangen og rør godt mellom hvert. Bland i mørk sirup. Sikt mel og krydder og rør det godt inn. Ha så i malte mandler, all frukten, skall og saft av appelsin, og sherry eller konjakk.
Smør en rund form 22 cm i diameter. Kle den inni med bakepapir og fyll deigen i. Bind et tykt lag med avispapir rundt formen, det skal stå litt opp over formkanten. Bind fast med hyssing. Sett formen på stekeplate som også er dekket med et tykt lag aviser. Sett platen på nederste rille i ovnen. Pass på at avisene ikke kommer borti takk og vegger i ovnen. Klipp i så fall av med saks.
Stek kaken 1 time ved 160 C. Sett deretter termostaten på 140 C og stek videre i 4 timer. La kaken stå noen minutter i formen før den tas ut og avkjøles. Bakepapiret kan sitte på. Pakk kaken i folie og legg den i boks. Kaken bør bakes minst 1 måned før jul.